Hur kan aktuell motivationsforskning vara till hjälp i din undervisning?

Syftet är att ge en inblick i professor Carol Dwecks (Stanford University) forskning om statiskt (fixed) och dynamiskt (growth) mindset som mer och mer uppmärksammas i skol-Sverige idag. Hur ser vi och våra elever på utmaningar? På ansträngning? På att göra misstag? Hur vi som lärare och elever tänker om våra hjärnor och våra förmågor kan styra hur vi sedan ser på vårt eget och andras lärande. Hur kan vi göra detta i arbetet i skolan?
Vad är det som gör att vi (oavsett om vi lärare eller elev) tror att vi klarar en uppgift? Hur kan vårt sätt att se på förmågor påverka vår nivå på förväntningar? På oss själva – och våra elever? Hur svåra uppgifter vi väljer? Hur mycket vi anstränger oss?
Hur vi ger feedback påverkar hur mottagaren tänker om sin förmåga och sina möjligheter att klara det som hen ska lära sig. Så vad är bra feedback och hur ska vi ge bra feedback? Och att vi ger feedback är en sak – men hur tar eleverna emot den? Hur kan vi dra fördelar av att göra misstag i klassrummet?
Ur innehållet
- VAD menas med statiskt och dynamiskt Mindset (Fixed och Growth Mindset)?
- Hur ser du själv på utmaningar, ansträngning och misslyckanden?
- VARIFRÅN kommer ? Varför har/är vi i olika Mindset?
- Vad säger aktuell forskning – vilka möjligheter och fällor har visat sig vid praktisk tillämpning?
- Hur och på vilket sätt ska feedback ges?
- HUR kan vi arbeta med Mindset i klassrummet?
- Hjärnans plasticitet – konkret material
- Konkreta tips på Strategier för att ge processberöm - mer än personberöm.
- Nyckelvärderingar i klassrum
- Det ”floppade” klassrummet - strategier och "minds-on"-verktyg för att skapa en miljö där vi premierar och utnyttjar misstag för att nå framsteg
Målgrupp
Alla som arbetar med sitt eget och andras lärande i någon form,
från förskola upp till gymnasiet/KomVux.
Utbildare
BOSSE LARSSON
Bosse har mer än 30 års erfarenhet som lärare, pedagogisk utvecklare, teamledare och handledare för lärarstudenter. Han har nyligen gått en forskarutbildning vid Linköpings universitet och arbetar för närvarande med kompetensutveckling i Norrköpings kommun. Bosse har föreläst och lett workshops både nationellt och internationellt, bland annat tillsammans med Carol Dweck och James Nottingham.
Ny bok: Utmanande tankesätt- utveckla motivation genom ett dynamiskt mindset

Bosse är aktuell med boken ”Utmanande tankesätt – utveckla motivation genom ett dynamiskt mindset” som utkom juli 2018 i Sverige (Natur och Kultur), Danmark, USA och Australien. Boken bygger på erfarenheter från föreläsningar (2014 och 2017) tillsammans med Carol Dweck, James Nottingham och Martin Renton. I boken beskriver författarna vad Carol Dwecks banbrytande forskning säger om vikten av ett dynamiskt tankesätt och hur detta i sin tur påverkar vår undervisning. Författarna tar även upp risker med övertro och förenklingar.
Hålltider
13:45 Samling och registrering
14:00 Start
15:00 Kaffe
17:00 Avslutning
Pris
1 595 kr, exkl moms.
Kaffe ingår i priset.
Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan föreläsning/kurs. Du kan alltid skicka ersättare vid förhinder.
Anmälan
Anmälan till kurs/föreläsning sker via denna hemsida, se nedan.
Behöver du logi?
Vi har ett samarbete med Scandic Hotels runt om i landet. Om du behöver logi kan du gå in på länken nedan och boka till rabatterat pris. Ange då bokningskoden D000033538. Observera dock att det kan hända att vår kurs kan komma att ligga i en konferenslokal som tillhör en annan hotellkedja än Scandic.
Scandic HotelsKundbetyg från tidigare kurs

"Mycket kompetens föreläsare med mycket väl förankring i skolvärden. Underhållande, informativt och konkret." Pernilla Karlsson Morabergs Studiecentrum
"Personligt och exempel från verkliga livet som jag kan applicera på mina elever och även på mig själv." Terese Johansson, Vellinge kommun
"Intressant, roligt och användbart! Varierande övningar som bidrog till att man hela tiden var engagerad och delaktig!"
"Det här borde alla mina kolleger höra!"
För information kontakta
Eva Simonsson eva@kompetenstjanst.se, 076 – 943 37 30