Lågaffektivt bemötande i förskolan

Konflikter och bråk är något som ingår i förskolans vardag och oftast går det bra att reda ut problemen. Men ibland fastnar vi vuxna i mönster och beteenden som istället förstärker konflikterna. En av utmaningarna i arbetet på förskolan är ju att lista ut vad som är anledningen till olika konflikter mellan barn, eller för den delen, till konflikter mellan vuxna och barn. När en väl listat ut det är det lättare att komma vidare med det dagliga arbetet.
Lågaffektivt bemötande är både ett förhållningssätt och ett antal praktiska metoder med fokus på att hantera och minska beteendeproblem i vardagen. Den här föreläsningen går igenom de grundprinciper som utgör lågaffektivt bemötande samt tillämpar dessa för personal som arbetar i förskolemiljö.
Ur innehållet
Vi går igenom principerna;
- Ansvarsprincipen
- Kontrollprincipen
- Principen om affektsmitta
- Kravanpassning
Vi går igenom hur personal kan använda sig av metoder som;
- Kravanpassning
- Konflikthantering
- Hantering av våld
- Affektregleringsmodellen
Målgrupp
Pedagogisk personal i förskolan.
Utbildare
TINA EMET
Tina arbetar som legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi. Hon har arbetat i 20 år med barn, unga och deras familjer inom barn- och ungdomspsykiatri, skola och mödra- och barnhälsovård. Hon arbetar nu också som konsult med utbildning och handledning av personal inom området för problemskapande beteende. Tina är medförfattare till boken Lågaffektivt bemötande (2017).
BOK: Lågaffektivt bemötande

Författarna visar hur det lågaffektiva bemötandet är användbart inom såväl förskola och skola som när man arbetar med traumatiserade barn och unga och inom psykiatrisk vård. Metodens teoretiska utgångspunkter, dess etik och humanistiska grundsyn presenteras.
Köp boken härHålltider
17:30 Samling och registrering
18:00 Start
19:30 Frukt och juicepaus
21:00 Avslutning
Pris
695 kr, exkl moms
Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan föreläsning/kurs.
Du kan alltid skicka ersättare vid förhinder.
I priset ingår frukt, juice och dokumentation.
Anmälan
Anmälan till kurs/föreläsning sker via denna hemsida, se nedan.
För information kontakta
Eva Simonsson,
eva@kompetenstjanst.se, 076–943 37 30