Sponsring i skolan - ett verktyg för eldsjälar
Tänk dig att klassen och lärarna får snygga vindjackor och ryggsäckar lämpliga för naturvistelse. På dessa finns logotyper från ett allmännyttigt bostadsbolag och ett energibolag. Hur är det, är sponsring tillåten i skolans värld?
Modern sponsring i skolans värld handlar inte om att barn och elever ska exponeras för kommersiella intressen. Och, även om man söker en finansieringskälla handlar sponsring faktiskt inte om att tigga pengar. Se sponsring som ett samarbetsprojekt där man satt upp mål att nå tillsammans med olika samarbetspartners och detta sker inom ramen av olika lagar och styrdokument. Under utbildningen tittar vi på om man som eldsjäl och pedagog bör lägga tid och energi på extra projekt? I avvägningen finns t.ex. möjligheten till en egen lärorik resa med externa samarbetsorganisationer utöver att man når de mål man satt upp.
Syftet med ”SPONSRING I SKOLANS VÄRLD” är att med fortbildning och material ge kunskap/verktyg om hur angelägna projekt i skola, förskola och fritidsverksamhet kan genomföras trots att det saknas resurser t.ex. pedagogisk utveckling, studieresor och utrustning. Utbildningen är giltig för all offentlig verksamhet, de allra flesta exemplen kommer dock från skola och kultur. I utbildningen bekantas du med begrepp, regler, metoder och exempel. Kortfattat tittar vi även på några övriga vägar att hitta extern finansiering.
Ur innehållet
- Om sponsring
- Motiv till att sponsra
- Sponsring av skolan
- Regler för sponsring i skolan
- Lagen om offentlig upphandling
- Utarbetande av lokal policy, mm
- Metod för skolsponsring i 7 steg
- Att teckna sponsoravtal
- Skatteverkets krav för avdrag
- Risk för muta/bestickning
- Exempel på skolsponsring
- Det inte blev som man tänkt
- Tips & råd skolsponsring
- Aktivt samhällsengagemang
- Övriga vägar att hitta extern finansiering
Målgrupp
Denna utbildning har ett ”operativt” perspektiv, den riktar sig därför till dig som är i den dagliga verksamheten, kanske som pedagog eller AL-ledare, inte så mycket ”strategiskt” perspektiv för ekonomer och intendenter.
Utbildare
ULF BERGGREN
Ulf har under som lärare fått många projekt finansierade bl.a. via sponsring. Har de senaste åren utbildat inom ämnet och skrivit ”Guide till extra skolresurser”.
Hålltider
08.10 Ulf finns på plats på zoom
08.30 Kursstart
(paus tas vid två tillfällen, effektiv föreläsningstid 3h)
12.00 Avslut
Pris
1460 kr (exkl moms) per person.
Anmälan är bindande men du kan alltid ha en ersättare i stället.
Kursmaterial ingår, (kompendiet ”Guide till extra resurser 2023-handbok i att söka stöd till offentliga sektorn”).
För information kontakta
Henrik Nylund,
henrik@kompetenstjanst.se, 010 207 17 75